Over Liselotte

Wie ben ik?

“Ik ben iemand die voor de lol op zondag ochtend een boek woord voor woord overschrijft om de zinnen te analyseren. Ik hou van literaire theorie. Mocht ik eens niet met mijn neus in de boeken zitten, dan ben ik buiten te vinden. Kajakken langs middeleeuwse kastelen, wolven spotten in Zweden of Hurdy Gurdy spelen in de kelder van een vikingkroeg. Daarnaast bezoek ik graag festivals en concerten, ik hou van die vrije sfeer. Ben ik nog wel eens thuis? Ja hoor, met een kopje thee en een goede serie kan ik lekker bijkomen voor het volgende avontuur.”

 

Wat doe ik?

Liselotte is een studente Literatuurwetenschap met een major in Nederlandse letterkunde. In 2015 deed zij een minor creative writing aan Stockholm University. Bovendien is zij al drie jaar commissielid van de schrijfgroep van studentenvereniging KLICHÉ van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Haar passie ligt bij de middeleeuwe arthurroman, oude mythen, sprookjes en legenden.

Sinds haar negentiende doet Liselotte mee met verschillende schrijfwedstrijden en behaalde onder andere een zesde, (2010) zevende (2013) en achtiende (2011) plek bij de Paul Harland Prijs (tegenwoordig Harland Awards). Deze verhalen zijn als epub te downloaden op deze site.

Op dit moment is ze bezig met haar manuscript De Zielenval, een fantasyroman voor young adults.